I.R.T.E.A., 39 Favierou Str., PC10438, Athens, Greece
+302130250217
europas.irtea@gmail.com

EUropa.S. Side Event – Thessaloniki Info Day

Future Leaders

EUropa.S. Side Event – Thessaloniki Info Day

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση του Διεθνούς Συνεδρίου EUropa.S. – Europa Simulation στη Θεσσαλονίκη τη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Erasmus+ για τη Νεολάια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).


20 νέοι και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της πόλης συγκεντρώθηκαν ο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου η ομάδα του EUropa.S. μίλησε για το Συνέδριο σαν κύρια δραστηριότητα προσομοίωσης των Ευρωπαϊκών θεσμών, και τα περιεχόμενα της, αλλά και για τις ερχόμενες παράλληλες δράσεις με τη μορφή ενημερωτικών ημερίδων και προπαρασκευαστικών συναντήσεων (Δομημένοι Διάλογοι).

Στην εκδήλωση είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά και την κα Ναταλία Βαρσάμη, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ), η οποία μίλησε για τις δράσεις της ΚΕΔΗΘ στο Δήμο και για τα οφέλη που έχουν για τη νεολαία.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις ευκαιρίες που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στους νέους στα πλαίσια χρηματοδοτήσεων αλλά και ευκαιριών ανέλιξης και προόδου των νέων. Παράλληλα στο πνεύμα του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους της Νεολαίας, οι νέοι καλεσμένοι ανακάλυψαν τις ευκαιρίες που προσφέρει το Erasmus+ τόσο για τις σπουδές όσο και για τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media για να μάθετε για τις επόμενες δράσεις του Έργου αλλά και τα νέα του Συνεδρίου.

Σας περιμένουμε στις επόμενες δράσεις!