I.R.T.E.A., 39 Favierou Str., PC10438, Athens, Greece
+302130250217
europas.irtea@gmail.com

EUropa.S. Side Events – Athens Structured Dialogue

Future Leaders

EUropa.S. Side Events – Athens Structured Dialogue

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η δεύτερη προπαρασκευαστική εκδήλωση Δομημένων Διαλόγων του Διεθνούς Συνεδρίου EUropa.S. – Europa Simulation στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Erasmus+ για τη Νεολάια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).


Το Διεθνές Συνέδριο EUropa.S. 2022 χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ για τη Νεολαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενώ παράλληλα αφιερώνεται και εορτάζει το 2022 ως το Ευρωπαϊκό Έτος της Νεολαίας!


100 νέοι και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της πόλης, συμμετέχοντες και μη του Συνεδρίου συγκεντρώθηκαν στο Ξενοδοχείο President (Λεωφ. Κηφισίας 43, Αθήνα 115 23) και είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή διεξαγωγή του Συνεδρίου, καθώς και να συζητήσουν και να καλύψουν τις απορίες τους αναφορικά με τις υπό συζήτηση θεματικές.
Ιδιαίτερα οι νέοι του κοινού παρακολούθησαν το πάνελ των εκλεκτών καλεσμένων οι οποίοι αναφέρθηκαν σε τρέχοντα κομβικά ζητήματα των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν καλύτερα για τις συνεδριάσεις τους κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Το πάνελ με θέμα: «Διεθνείς Εξελίξεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ρόλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και οι οικονομικές επιπτώσεις» απάρτισαν πιο συγκεκριμένα, οι:

Δρ. Κωνσταντίνος ΦΙΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Deree, Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων,
Δρ. Νικόλαος ΛΑΜΠΑΣ, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Deree, Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας,
Δρ. Κωνσταντίνα ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι νέοι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και με τους Εκλεκτούς καλεσμένους πριν τη διεξαγωγή της κεντρικής δράσης προσομοίωσης αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και εμπειρίες σχετικές με προγράμματα της Ε.Ε. για τους νέους κατά τη διάρκεια του Coffee Break.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media για να μάθετε για τις επόμενες δράσεις του Έργου αλλά και τα νέα του Συνεδρίου!

Σας περιμένουμε στις επόμενες δράσεις!